FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FER-u darovan jedinstven sustav identifikacije korisnika

ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - Tvrtke Computech i Sun Microsystemsdarovale su Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) zagrebačkogaSveučilišta opremu kojom je svim djelatnicima Fakulteta omogućenjedinstven sustav identifikacije korisnika, a predstavljena je danasna FER-u.
ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - Tvrtke Computech i Sun Microsystems darovale su Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) zagrebačkoga Sveučilišta opremu kojom je svim djelatnicima Fakulteta omogućen jedinstven sustav identifikacije korisnika, a predstavljena je danas na FER-u.

U priopćenju Computech-a navodi se da je projekt donacije vrijedan približno 450.000 kuna, a uključuje suvremenu Sun Microsystems opremu i rad informatičkih stručnjaka na realizaciji projekta.

Projekt je realiziran u suradnji s Centrom informacijske potpore u sklopu FER-a, a godina dana protekla je od ideje do njegove realizacije.

Dodaje se da je tim stručnjaka napravio integraciju podataka o korisnicima iz sistemskih datoteka na pojedinim poslužiteljima u zajedničku jedinstvenu LDAP bazu (Lightweight Directory Access Protocol), a omogućena je i sinhronizacija podataka između novoga i staroga servera bez dodatnih promjena ili instalacija na komponenti na AD poslužitelju.

Osim toga, navodi se, bitno je pojednostavljen sustav središnje administracije korisnika jer se podatci s novim sustavom unose samo jedanput na jednome mjestu umjesto dosadašnjega višestrukog unosa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙