FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američke tvrtke- desetine milijuna dolara žrtvama tsunamija

WASHINGTON,31. prosinca 2004.(Hina) - Američke tvrtke obećale su dosada više od 80 milijuna dolara u novcu i robi kao pomoć žrtvamatsunamija u Aziji i Africi, a sve više se u akciju uključuju iindividualni donatori.
WASHINGTON,31. prosinca 2004.(Hina) - Američke tvrtke obećale su do sada više od 80 milijuna dolara u novcu i robi kao pomoć žrtvama tsunamija u Aziji i Africi, a sve više se u akciju uključuju i individualni donatori.

Privatne tvrtke osim novca doniraju lijekove, pelene, dječju hranu i druge potrepštine za područja pogođena katastrofom gdje je broj mrtvih premašio 125.000.

Među najvećim donatorima su farmaceutski div Pfizer, koji daje 10 milijuna dolara u novcu i 25 milijuna dolara u lijekovima. Coca Cola donira 10 milijuna dolara, naftna tvrtka Exxon Mobile 5 milijuna dolara, a bankarska skupina Citigroup 3 milijuna. Fundacija Bill i Melinda Gates, zaklada jednog od osnivača sofwareskog diva Microsofta, obećala je 3 milijuna dolara.

Drugi proizvođači farmaceutike i kozmetike također najavljuju velike donacije.

Po milijun dolara obećali su proizvođač sportske opreme Nike i American Express.

Donacije američkih tvrtki već su daleko premašile početnih 35 milijuna dolara pomoći koliko je obećala vlada predsjednika Georgea W. Busha zbog kojih je kritizirana za škrtost.

U akciju prikupljanja pomoći uključilo se na desetine tisuća Amerikanaca, a val donatora nezabilježen je od terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001. i pomoći žrtvama uragana na Floridi ove godine.

Individualne donacije američkom Crvenom križu za pomoć žrtvama tsunamija premašile su 18 milijuna dolara u samo tri dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙