FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uvedena par-nepar vožnja zbog onečišćenja zraka

RIM, 13. siječnja 2005. (Hina/AR) - U talijanskim gradovima najvišepogođenima zračnim onečišćenjem od 13. siječnja uvedena je vožnjaautomobila po načelu par-nepar brojeva na registarskim pločicama i bitće provođena svakoga četvrtka do konca ožujka.
RIM, 13. siječnja 2005. (Hina/AR) - U talijanskim gradovima najviše pogođenima zračnim onečišćenjem od 13. siječnja uvedena je vožnja automobila po načelu par-nepar brojeva na registarskim pločicama i bit će provođena svakoga četvrtka do konca ožujka.

U talijanskim gradovima proglašena je prava uzbuna zbog smoga i zagađenosti zraka.

U mnogim gradovima dnevni prosjek sitne prašine u zraku iznad je europske granice od 50 mikrograma po prostornom metru, potvrđuju postaje za mjerenje kakvoće zraka postavljene u svim gradskim središtima. Zbog toga je od 13. siječnja, na različite načine i u različitim vremenskim razdobljima u talijanskim gradovima najviše pogođenima onečišćenjem zraka, uvedena vožnja automobila po načelu par-nepar brojeva na pločicama i bit će provođena svakoga četvrtka do konca ožujka.

U Torinu u regiji Piemonte i u više gradova s više od 50 tisuća stanovnika u regiji Emilia Romagna u četvrtak su vozili samo "neparni" automobili. Isto je uvedeno i u Rimu, gdje sitna prašina u zraku i dalje raste bez obzira što je proteklih tjedana bilo zabranjeno voziti automobilima bez katalizatora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙