FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

100. izvedba "Ružnog pačeta" u Trešnji

ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - Studio za suvremeni ples u Gradskomkazalištu Trešnja 15. siječnja po stoti će put izvesti predstavu"Ružno pače", u koreografiji Desanke Virant.
ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - Studio za suvremeni ples u Gradskom kazalištu Trešnja 15. siječnja po stoti će put izvesti predstavu "Ružno pače", u koreografiji Desanke Virant.

Plesna predstava za najmlađe "Ružno pače" svojevrsna je plesna slikovnica, nadahnuta pričom poznatog dječjeg pisca Hansa Christiana Andersena.

To je priča o strahu, nesigurnosti, sazrijevanju i odnosu pojedinca i okoline, prikazana na suptilan i zabavan način, te potpuno prilagođena dječjoj publici.

Slavljenička će se predstava moći pogledati i 16. siječnja, a svakog mališana očekuje dar - slikovnica "Ružno pače" autora Kreše Skozreta.

Ove godine obilježava se 200. godišnjica rođenja najpoznatijega danskoga književnika Hansa Christiana Andersena (1805.-1875.). Proslava se planira u mnogim zemljama.

U zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) 20. siječnja otvorit će se međunarodna izložba "Dobar dan gospodine Anderesen", koju priređuju NSK-a, Knjižnice grada Zagreba i Zaklada H. C. Andersen 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙