FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera "Majstorske klase Marije Callas" riječke Talijanske drame

RIJEKA,11. siječnja 2005.(Hina) - Predstava "Maria Callas Master Class(Majstorska klasa Marije Callas)" Terencea McNallyja, u izvedbiTalijanske drame HNK Ivana pl. Zajca, bit će premijerno izvedena 14.siječnja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.
RIJEKA,11. siječnja 2005.(Hina) - Predstava "Maria Callas Master Class (Majstorska klasa Marije Callas)" Terencea McNallyja, u izvedbi Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca, bit će premijerno izvedena 14. siječnja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

U glavnoj ulozi nastupit će Elvia Nacinovich, redatelj je Larry Zappia, a u ostalim ulogama nastupit će Roberto Haller, Mayumi Kamei, Ingrid Haller, Voljen Grbac, Dunja Bogner i Lucio Slama.

Scenograf predstave je Dalibor Laginja, oblikovatelj svjetla Deni Šesnić, kostime je izradila Danica Dedijer, a glazba je djelo Duška Rapoteca Utea.

Redatelj Zappia kazao je da je riječ o jakoj glumačkoj, ali i glazbenoj drami budući da sudjeluju i članovi Opere riječkog HNK te gošća sopranistica Mayumi Kamei. Naveo je da je, za razliku od izvornika, u predstavu uveo i "alter ego" Marie Callas u izvedbi Dunje Bogner, koja će fizičkom sličnošću i, kako je najavljeno, eteričnim pojavljivanjem na sceni dočarati sliku Marie Callas u danima najveće slave i uspjeha. Intimnu stranu i unutrašnje borbe dočarat će Elvia Nacinovich.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙