FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gospodarski inspektori obavili 158 nadzora u klaonicama

ZAGREB, 30. prosinca 2004. (Hina) - Gospodarski inspektori Državnoginspektorata u razdoblju od 1. do 15. prosinca obavili su 158 nadzorau klaonicama koje prema obavijesti Hrvatskog stočarskog centra do 1.prosinca nisu bile u sustavu klasiranja goveđih trupova, polovica ičetvrtina.
ZAGREB, 30. prosinca 2004. (Hina) - Gospodarski inspektori Državnog inspektorata u razdoblju od 1. do 15. prosinca obavili su 158 nadzora u klaonicama koje prema obavijesti Hrvatskog stočarskog centra do 1. prosinca nisu bile u sustavu klasiranja goveđih trupova, polovica i četvrtina.

Nakon nadzora donešeno je 20 usmenih rješenja o privremenoj zabrani daljnjim raspolaganjem robe u vrijednosti 279,58 tisuća kuna i podnesena su 32 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Usmena rješenja kao i zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka donijeti su zbog toga što nije bilo žiga na goveđim trupovima, polovicama i četvrtinama, ali je zatečena naljepnica, ili zbog toga što nije bilo ni žiga niti naljepnica.

Iako je Pravilnikom o kakvoći goveđih trupova i polovica na liniji klanja određeno da stupa na snagu 1. rujna, gospodarski inspektori utvrdili su da do 15. prosinca veći broj vlasnika klaonica nije sklopio ugovor sa pravnim osobama za obavljanje postupka klasiranja goveđih trupova, polovica ili četvrti.

U objektima u kojima inspektori nisu zatekli uskladištenu robu ili na dan inspekcijskog nadzora nisu radili, nadzor će se ponoviti.

Nadzor će se kontinuirano nastaviti kako u objektima koji još uvijek nisu ovlašteni za djelatnost klaonice goveda tako i za one koji su u sustavu, napominju u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙