FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mubarak po peti put u utrci za predsjednika?

KAIRO, 11. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Egipatska vladajućaNacionalna demokratska stranka (NDP) odlučila je predsjednika državeHosni Mubaraka, na vlasti od 1981. godine, po peti put kandidirati zapredsjedničku dužnost, izvijestila je u utorak bliskoistočna novinskaagencija (MENA).
KAIRO, 11. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Egipatska vladajuća Nacionalna demokratska stranka (NDP) odlučila je predsjednika države Hosni Mubaraka, na vlasti od 1981. godine, po peti put kandidirati za predsjedničku dužnost, izvijestila je u utorak bliskoistočna novinska agencija (MENA).

Parlament, u kojem većinu drži NDP, mora odobriti osobu koja će na referendumu u rujnu biti jedini predsjednički kandidat. Očekuje se da će i ovaj put to biti sada već 76-godišnji predsjednik.

Reformske snage u Egiptu sve učestalije pozivaju vladu na dopunu i izmjenu ustava kako bi se omogućilo sudjelovanje više kandidata. Trojica uglednih intelektualca su objavila svoju namjeru da se, u simboličkom izazovu Mubaraku, prijave kao predsjednički kandidati.

Ukoliko parlament ne usvoji promjene ustava ti protukandidati neće imati legalno pravo da se suprotstave Mubaraku na referendumu o novom šestogodišnjem predsjedničkom mandatu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙