FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blair se opravdava što je nastavio odmor nakon azijske tragedije

LONDON, 1. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Britanski premijer Tony Blairopravdao je u subotu činjenicu da nakon katastrofalnog tsunamija uAziji nije prekinuo svoj odmor, tvrdnjom da je "gotovo svakog sata biou kontaktu s dužnosnicima vlade zaduženima za taj problem."

"Mislim da je bitno pokretanje prikladnih mehanizama za rješavanje problema Britanaca koje je zadesila tragedija, kao i za humanitarnu pomoć", rekao je premijer na tv-mreži Channel 4.

Blair je pohvalio "izvrstan rad", između ostalih, zamjenika premijera Johna Prescotta i ministra vanjskih poslova Jacka Strawa koji su se vratili u London nakon katastrofe.

Blair se nalazi na odmoru u Egiptu. Ovog tjedna dužnosnik konzervativne oporbe Nigel Evans zatražio je da se vrati i koordinira britanski odgovor.

Blair je inzistirao na činjenici da je njegova zemlja u prvim linijama pružanja humanitarne pomoći. Velika Britanija je posljednjih dana više nego utrostručila iznos humanitarne pomoći unesrećenim zemljama s 15 milijuna na 50 milijuna funti (s 21 na 70,5 milijuna eura).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙