FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pupovac s francuskim veleposlanikom

ZAGREB, 11. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik Odbora zameđuparlamentarnu suradnju Hrvatskoga sabora Milorad Pupavac primio jeu utorak u radni posjet Francoisa Saint-Paula, francuskogveleposlanika u Hrvatskoj, doznaje se iz službenog priopćenja.
ZAGREB, 11. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Hrvatskoga sabora Milorad Pupavac primio je u utorak u radni posjet Francoisa Saint-Paula, francuskog veleposlanika u Hrvatskoj, doznaje se iz službenog priopćenja.

Povod radnom posjetu je skori odlazak predsjednika Hrvatskoga sabora Vladimira Šeksa i saborskog izaslanstva, u kojom će se nalaziti i Pupovac, u posjet francuskom parlamentu.

Hrvatsko izaslanstvo, na poziv predsjednika francuskog parlamenta, odlazi u posjet krajem mjeseca, pojašnjava se u priopćenju.

Pupovac je svom gostu, kako stoji u priopćenju, naglasio važnost njegovanja i jačanja dobrih i partnerskih odnosa hrvatske Vlade i političkih predstavnika nacionalnih manjina, što će, prema njegovim riječima, doprinijeti daljnjem poštivanju demokratskih standarda i jačanju demokracije, kao i implementaciji manjinskih zakona u stvarnom životu.

Pupovac je kao vanjskopolitičke prioritete Hrvatske naveo ulazak u europske integracije i jačanje regionalne suradnje i pozicioniranje Hrvatske kao bitnog čimbenika regije jugoistočne Europe. U tom kontekstu, pojašnjava se u priopćenju, posebice je bitno jačanje i učvršćivanje političkih i gospodarskih veza sa susjednim državama.

Prema priopćenju, u razgovorima Pupovca i Saint-Paula je konstatirano da upravo ovo pretpristupno vrijeme pruža mogućnost za osnaživanje i potvrđivanje uloge parlamenta i njegove pravilne percepcije u javnosti. Pupovac je rekao da će tri saborska odbora, Odbor za međuparlamentarnu suradnju, Odbor za europske integracije i Odbor za vanjsku politiku, u dogovoru proučiti europsku parlamentarnu praksu o ulozi parlamenata u pregovaračkom procesu ulaska zemlje u EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙