FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuski ministar zdravstva traži snage za brzo djelovanje

PARIZ, 5. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Francuski ministar zdravstvaPhilippe Douste-Blazy u srijedu je pozvao na stvaranje humanitarnih izdravstvenih snaga za brzo djelovanje koje bi se angažirale ukatastrofama poput tsunamija koji je 26. prosinca pogodio južnuAziju.
PARIZ, 5. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Francuski ministar zdravstva Philippe Douste-Blazy u srijedu je pozvao na stvaranje humanitarnih i zdravstvenih snaga za brzo djelovanje koje bi se angažirale u katastrofama poput tsunamija koji je 26. prosinca pogodio južnu Aziju.

"Moramo ustanoviti humanitarne i zdravstvene snage za brzo djelovanje koje će se sastojati od logistike... od interventnih snaga sa spasiocima i civilnim osobljem za osiguranje (kao i) socio-medicinske snage", rekao je Douste-Blazy za Radio RTL.

Francuski ministar koji se u utorak navečer vratio iz Šri Lanke kaže da bi takve snage bile posebno korisne u borbi protiv epidemija, na primjer kolere.

"Tsunami ne možete predvidjeti, ali mogu se predvidjeti zdravstvene katastrofe poput opasnosti od epidemije kolere", rekao je. Izgledi za takvu epidemiju u Aziji i dalje su veliki, rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙