FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Usuglašen prijedlog zakona o PDV-u u BiH

SARAJEVO,11. siječnja 2005.(Hina) - Zakon o porezu na dodanu vrijednost(PDV) u Bosni i Hercegovini usuglašen je u utorak na razini radneskupine dva doma državnog parlamenta čime su stvoreni uvjeti zaformalno prihvaćanje zakona u parlamentarnoj proceduri i njegovostupanje na snagu tijekom ove godine.
SARAJEVO,11. siječnja 2005.(Hina) - Zakon o porezu na dodanu vrijednost (PDV) u Bosni i Hercegovini usuglašen je u utorak na razini radne skupine dva doma državnog parlamenta čime su stvoreni uvjeti za formalno prihvaćanje zakona u parlamentarnoj proceduri i njegovo stupanje na snagu tijekom ove godine.

Članovi ad hoc povjerenstva Zastupničkog i Doma naroda Parlamenta BiH suglasili su se da stopa PDV-a bude jedinstvena za gotovo sve proizvode i usluge te da iznosi 17 posto.

Jedina iznimka odnosno nulta stopa predviđena je za dio proizvodnje namijenjene izvozu.

Zastupnički dom ranije je usvojio prijedlog zakona koji je predviđao diferencirane stope PDV-a a takvo rješenje iako protivno prijedlogu Vijeća ministara BiH usvojeno je na prijedlog oporbenih stranaka čiji su predstavnici optužili vladu da nametanjem poreza i na do sada neoporezive proizvode poput kruha i mlijeka ugrožava najsiromašnije slojeve stanovništva.

Predsjedatelj parlamentarnog povjerenstva koje je radilo na usuglašavanju prijedloga zakona o PDV-u Halid Genjac kazao je u utorak da se u sklopu porezne refome predviđa i program zaštite siromašnih za što bi u početku trebalo izdvojiti oko 10 milijuna eura.

Još uvijek međutim nije poznato kako bi se taj program mogao provesti s obzirom da je to odgovornost entiteta, dok način prikupljanja poreza uređuje država.

Zakon o PDV-u u BiH trebao je stupiti na snagu 1. srpnja no vjerojatnije je da će se to dogoditi u rujnu zbog kompliciranih tehničkih priprema.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙