FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

300 Šibenčana prijavilo štetu zbog prosinačke poplave

ŠIBENIK, 6. siječnja 2005. (Hina) - Više od 300 građana Šibenika iBrodarice prijavilo je ukupnu štetu od oko 5 milijuna kuna nastaluuslijed poplave i velike kiše što je 5 .prosinca prošle godine pala naširem području Šibenika, priopćilo je šibensko Gradsko poglavarstvo.
ŠIBENIK, 6. siječnja 2005. (Hina) - Više od 300 građana Šibenika i Brodarice prijavilo je ukupnu štetu od oko 5 milijuna kuna nastalu uslijed poplave i velike kiše što je 5 .prosinca prošle godine pala na širem području Šibenika, priopćilo je šibensko Gradsko poglavarstvo.

Tog je dana na šibenskom području u samo nekoliko sati palo 166 litara kiše po metru četvornom, što je najveća količina padalina od 1966. godine, od kada se obavljaju meteorološka mjerenja. Zbog nezapamćenog nevremena voda je prodrla u brojne privatne i javne objekte, a i neke su lokalne prometnice bile zatvorene.

Dva dana kasnije, 7. prosinca, šibensko-kninski župan Duje Stančić proglasio je elementarnu nepogodu za područje Šibenika i naselje Brodaricu.

Komisija za prijavu štete šibenskog Gradskog poglavarstva idućih će dana obići sve građane koji su prijavili štetu, a najkasnije 5. veljače zahtjev za nadoknadu štete bit će proslijeđen županijskom povjerenstvu, a potom i Ministarstvu financija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙