FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Kod Gradskog poglavarstva lakše ozlijeđeno 12 putnika autobusa

ZAGREB, 31. prosinca 2004. (Hina) - U naletu autobusa na stepeništezagrebačkog Gradskog poglavarstva jutros oko 7 sati lakše jeozlijeđeno 12 putnika, a ne šest kao što je ranije izvijestilapolicija.
ZAGREB, 31. prosinca 2004. (Hina) - U naletu autobusa na stepenište zagrebačkog Gradskog poglavarstva jutros oko 7 sati lakše je ozlijeđeno 12 putnika, a ne šest kao što je ranije izvijestila policija.

Ozlijeđenima, u dobi od 23 do 53 godine, liječnička pomoć pružena je u Klinici za traumatologiju i Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice.

Nesreća se dogodila kada je 43-godišnji vozač autobusa krapinske tvrtke Darko tours pogrešno procijenio visinu prolaza ispod stepenica Poglavarstva na Trgu Stjepana Radića i pokušao proći, pa je krovom autobusa udario u betonski plato.

U policiji kažu da vozač autobusa nije bio pod utjecajem alkohola, no da je pogriješio jer je nije poštovao znak za obavezni smjer ravno, već je autobusom visine 3,6 metara skrenuo lijevo ispod stepeništa, odnosno platoa koji vodi u Gradsko poglavarstvo i ispod kojega je zabranjen promet za sva vozila viša od 2,2 metara.

Policiji zbog neispravnog tahografa autobusa nije mogla utvrditi brzinu kojom je naletio na plato.

U autobusu se nalazilo 50 putnika koji su se uputili na doček Nove godine u Veneciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙