FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Perišić bez potvrde o dobrovoljnoj predaji Haaškom sudu

BEOGRAD,11. siječnja(Hina) - Bivši načelnik Generalštaba VojskeJugoslavije Momčilo Perišić, protiv kojega bi po pisanju nekihsrbijanskih medija uskoro mogla biti podignuta haaška optužnica, nijehtio potvrditi da bi se dobrovoljno predao Haaškom sudu, kako su toovih dana najavljivali njegovi odvjetnici.
BEOGRAD,11. siječnja(Hina) - Bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčilo Perišić, protiv kojega bi po pisanju nekih srbijanskih medija uskoro mogla biti podignuta haaška optužnica, nije htio potvrditi da bi se dobrovoljno predao Haaškom sudu, kako su to ovih dana najavljivali njegovi odvjetnici.

"Ako ta optužnica bude podignuta, onda ću sve komentirati", kazao je Perišić beogradskom dnevniku "Blic" od utorka, dodajući: "Ako podignu optužnicu, onda zovite mene da vam dam prave informacije, a ne moje kvazisuradnike".

Perišić je kazao da nema nikakve informacije o tome da li će Haaško tužiteljstvo podići optužnicu protiv njega tijekom siječnja, a na opasku da se u posljednje vrijeme on sve više spominje kao posljednji državljanin Srbije i Crne Gore koji će biti optužen, Perišić je izjavio da "ne komentira priče tipa rekla-kazala".

Perišićev odvjetnik Dragoslav Ćetković izjavio je za beogradsku "Politiku" od utorka da ni on niti njegov klijent "nemaju nikakve, čak ni neslužbene informacije" o eventualnoj haaškoj optužnici zbog, kako se pretpostavlja, ratnih zločina u Mostaru i Zadru 1991. godine.

"Nelogično je, ako se postupak protiv Perišića vodi više od dvije godine, da će na kraju biti podignuta optužnica. General Perišić je u Beogradu, nema namjeru sklanjati se ili bježati. Perišić je bio jedan od najčasnijih srpskih oficira iz posljednjih ratova, principijelan političar i osoba koja je bila za donošenje Zakona o suradnji s Haaškim tribunalom i sad bi bilo iluzorno očekivati od čovjeka s moralnim integritetom da bježi", kazao je Perišićev odvjetnik. On je dodao da "ne odbacuje niti mogući utjecaj Hrvatske na podizanje optužnice, ali da je ipak teško u ovom trenutku sagledati koji su razlozi da se baš sad inzistira na optužnici protiv Perišića".

Nadležni u Haaškom tužiteljstvu dosad nisu ni potvrdili niti demantirali tvrdnje da će u Beograd stići optužnica protiv generala Perišića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙