FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija: razbijena međunarodna mreža krivotvorenih bankarskih kartica

MOSKVA, 22. prosinca 2004. (Hina/AFP) - U Rusiji su uhićene četiriosobe osumnjičene za krađu nekoliko milijuna američkih dolara u sklopumeđunarodne mreže krivotvorenja kreditnih kartica Visa, MasterCard iAmerican Express, objavio je u srijedu dnevnik Vremia Novosti.
MOSKVA, 22. prosinca 2004. (Hina/AFP) - U Rusiji su uhićene četiri osobe osumnjičene za krađu nekoliko milijuna američkih dolara u sklopu međunarodne mreže krivotvorenja kreditnih kartica Visa, MasterCard i American Express, objavio je u srijedu dnevnik Vremia Novosti.

Prema listu, riječ je o najvećoj mreži krivotvoritelja u Rusiji čiji su organizatori uspjeli prodati nekoliko tisuća lažnih kartica.

Ministarstvo unutarnjih poslova slučaj nije željelo komentirati.

Mrežu je, prema listu, u kolovozu 2002. organizirao 28-godišnji Ukrajinac rođen u Berlinu, koji je već poznat u krugovima krivotvoritelja kartica.

Skupina je krala podatke od nekoliko međunarodnih banaka i stavljala ih na kartice koje je sama izradila i potom ih prodavala za 100 do 500 dolara u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Izraelu i Turskoj. Klijenti su mogli upisati bilo čije ime na krivotvorenu karticu.

FSB je, prema listu, zaplijenio gotovo 8000 krivotvorenih kartica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙