FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački WAZ potvrdio interes za kupnju najtiražnijeg srbijanskog lista

ESSEN, 10. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Njemačka izdavačka kuža WAZpotvrdila je u ponedjeljak interes da od vlade u Beogradu kupikontrolni paket Večernjih novosti, najprodavanijih dnevnih novina uSrbiji.
ESSEN, 10. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Njemačka izdavačka kuža WAZ potvrdila je u ponedjeljak interes da od vlade u Beogradu kupi kontrolni paket Večernjih novosti, najprodavanijih dnevnih novina u Srbiji.

"Ako se list bude privatizirao, mi bismo željeli sudjelovati na natječaju", izjavio je glasnogovornik WAZ-a Peter Klossek.

Ta izdavačka kuća sa sjedištem u Essenu 1990.-tih je godina kupila vlasničke udjele u nekoliko listova u jugoistočnoj Europi, uključujući i beogradsku Politiku.

Izvršni direktor WAZ-a Bodo Hombach najzaslužniji je za širenje lista na Balkan. Bivši savjetnik kancelara Gerharda Schroedera bio je svojedobno i posebni koordinator Europske unije za balkanska pitanja.

Velike njemačke izdavačke kuće sve se više šire na inozemna tržišta, jer je domaće tržište tiskovina zasićeno, pa prodaja listova u zemlji pada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙