FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: "Večernje novosti" - dijaspora srušila Mesićev rezultat

BEOGRAD,4. siječnja 2005.(Hina) - Glasovi dijaspore, kojoj je jošFranjo Tuđman dao hrvatsko državljanstvo, srušili su Mesićev prvobitnirezultat sa više od 50 posto na 49,03, a Jadranku Kosor ubacili nadrugo mjesto, ispred biznismena Borisa Mikšića, pišu u utorakbeogradske "Večernje novosti" u dopisničkom tekstu iz Zagreba podnaslovom "Mesić zaustavljen iz Herceg-Bosne".
BEOGRAD,4. siječnja 2005.(Hina) - Glasovi dijaspore, kojoj je još Franjo Tuđman dao hrvatsko državljanstvo, srušili su Mesićev prvobitni rezultat sa više od 50 posto na 49,03, a Jadranku Kosor ubacili na drugo mjesto, ispred biznismena Borisa Mikšića, pišu u utorak beogradske "Večernje novosti" u dopisničkom tekstu iz Zagreba pod naslovom "Mesić zaustavljen iz Herceg-Bosne".

"Izbori bi mogli dovesti i do krize vlade, pa čak i do prijevremenih parlamentarnih izbora, jer su predstavnici nacionalnih manjina stali na stranu aktualnog predsjednika, tako da im je Ivo Sanader u izravnom obraćanju javnosti priprijetio da se moraju držati koalicijskog sporazuma i podržati predsjedničkog kandidata HDZ-a Jadranku Kosor", piše list. "Večernje novosti" dodaju da bi se, "ako Sanader zatraži reviziju sporazuma kojim je dobio podršku nacionalnih manjina, moglo dogoditi da izgubi parlamentarnu većinu".

"Vjerojatno do toga neće doći, jer svatko čuva svoje pozicije, ali jedno bi bilo sigurno, da bi time svi izgubili, najviše hrvatski građani, jer bi pregovori s EU zastali na neodređeno vrijeme. Najveći gubitnik bio bi HDZ u kojem bi došlo do žestokih previranja unutar same stranke, što bi Sanader teško mogao preživjeti. Prema tome, svi će nastojati da dođu do nekog kompromisnog rješenja", zaključuju "Večernje novosti", posebnu pažnju posvetivši Borisu Mikšiću, u okviru naslovljenom "Nad Hrvatskom američka zvijezda".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙