FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ankara: Turska obučava Iračane za izbore

ANKARA, 10. siječnja 2005. (Hina) - Turske političke stranke, ivladajuća Stranku pravde i razvitka (AP) i oporbena Republikanskanarodna stranka (CHP), pružit će aktivnu pomoć Iračanima u obuci zaodržavanje parlamentarnih izbora zakazanih za 30. siječnja.
ANKARA, 10. siječnja 2005. (Hina) - Turske političke stranke, i vladajuća Stranku pravde i razvitka (AP) i oporbena Republikanska narodna stranka (CHP), pružit će aktivnu pomoć Iračanima u obuci za održavanje parlamentarnih izbora zakazanih za 30. siječnja.

U skupini od dvadesetak "izbornih učitelja" nalaze se i predstavnici manje političke Stranke pravog puta (DYP). Njihova glavna zadaća bit će priprema općih izbora koji bi prema američkim očekivanjima trebali označiti prekretnicu u demokratizaciji političkih i drugih prilika u Iraku.

Sudjelovanje turskih stručnjaka u organiziranju i provedbi iračkih parlamentarnih izbora dogovoreno je na nedavnom sastanku šefova diplomacija Iraku susjednih zemalja u jordanskoj prijestolnici Amanu. Sudionici tog skupa pozvali su Iračane da izađu na izbore.

Najveće iračke sunitske stranke, ali i više članova prijelazne vlade u Bagdadu, zahtijevaju da se najavljeni izbori odgode. Tvrdi se da za masovni izlazak građana na izbore ne postoje odgovarajući sigurnosni uvjeti.

Iračke snage otpora, koje se suprotstavljaju nazočnosti stranih postrojbi predvođenih Amerikancima na iračkom tlu, zaprijetile su dizanjem u zrak svih biračkih mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙