FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Visa: ukupna potrošnja premašila 10,8 milijardi kuna

ZAGREB, 10. siječnja 2005. (Hina) - Ukupna potrošnja Visinim karticamau Hrvatskoj premašila je 10,8 milijardi kuna, zaključno s krajem rujnaprošle godine, što predstavlja godišnji porast od 27 posto u odnosu naisto razdoblje godine prije, objavila je danas kartičarska kuća VisaInternational.
ZAGREB, 10. siječnja 2005. (Hina) - Ukupna potrošnja Visinim karticama u Hrvatskoj premašila je 10,8 milijardi kuna, zaključno s krajem rujna prošle godine, što predstavlja godišnji porast od 27 posto u odnosu na isto razdoblje godine prije, objavila je danas kartičarska kuća Visa International.

Glede potrošnje na prodajnim mjestima, hrvatski korisnici Visa kartica potrošili su 2,2 milijarde kuna u razdoblju od 12 mjeseci, završno s rujnom 2004. ili 49 posto više u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine.

Istodobno su 8,6 milijardi kuna hrvatski korisnici Visa kartica podignuli preko bankomata.

U tom je razdoblju sveukupno provedeno 9,4 milijuna transakcija na prodajnim mjestima ili prosječno 25. 767 transakcija dnevno.

Ukupan broj korisnika Visa kartica u Hrvatskoj dosegao je u rujnu prošle godine 1,9 milijuna ili 27 posto više u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine.

Do sada je porast Visa kartica u Hrvatskoj bio vođen prvenstveno debitnim karticama, ali je i broj kreditnih kartica do kraja rujna 2004. narastao, u usporedbi s istim razdobljem 2003. za čak 202 posto na 44.062 Visa kreditnih kartica, kažu u Visi International.

Regionalni menadžer za Hrvatsku Vise International Jean-Marc Tonti smatra da je razina upotrebe Visa kartica u Hrvatskoj vrlo impresivna, a da povećana razina bezgotovinskog plaćanja i potrošnje ima pozitivan utjecaj na cjelokupno hrvatsko gospodarstvo.

Bezgotovinsko plaćanje zadržava novac u banci, a ne u džepovima ili ispod madraca, što znači da su povećani depoziti u banci dostupni za komercijalne kredite, koji pak pomažu malim i rastućim tvrtkama u razvoju te stimuliraju ekonomski rast, smatra on.

Visa platežne kartice mogu se koristiti na 57.010 prihvatnih mjesta zaključno s rujnom 2004. godine, a broj prodajnih mjesta je narastao je za 33 posto na 53.025 lokacija.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙