FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA PONEDJELJAK, 10. SIJEČNJA

ZAGREB, 9. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za ponedjeljak, 10. siječnja.
ZAGREB, 9. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 10. siječnja.

GRAZ - Hrvatski premijer Ivo Sanader u ponedjeljak će, na poziv austrijskog kancelara Wolfganga Schuessela sudjelovati na skupu "Uvod u 2005. godinu - zemlja budućnosti" u Grazu. Skup se održava u organizaciji Austrijske pučke stranke (OeVP) i prva je u nizu manifestacija kojima Austrija tijekom ove godine obilježava tri velike obljetnice: 60 godina od osnutka Druge austrijske republike, 50 godina od potpisivanja Državnog ugovora i 10 godina članstva u Europskoj uniji. Na skup su pozvani vodeći političari iz zemlje i susjedstva te predstavnici gospodarstva i intelektualne elite iz različitih disciplina.

LUXEMBOURG - Europska komisija sastat će se s luksemburškim predsjedništvom Europke unije. Na tradicionalnom sastanku čelnika EU-a raspravljat će se o prioritetima europske politike u predstojećem polugodišnjem razdoblju.

DEN HAAG - Haaški sud (ICTY) nastavlja s radom nakon trotjedne blagdanske stanke. Ovoga tjedna nastavljaju se suđenja u predmetima Milošević, Orić, Hadžihasanović i Kubura te predmetu Limaj i ostali. U siječnju će početi suđenje bivšem zapovjedniku Armije BiH generalu Seferu Haliloviću 17. siječnja, očekuje se i objavljivanje nekih od optužnica koje je Tužiteljstvo predalo na potvrdu sucima do kraja 2004, na isteku svog istražnog mandata.

BEOGRAD - Na Specijalnom sudu za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu nastavlja se suđenje optuženima za atentat na Ibarskoj magistrali u listopadu 1999. godine, kad su poginula četvorica visokih funkcionara Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića. Prvooptuženi za atentat je Milorad Ulemek Legija, bivši zapovjednik Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije, a kao neposredni izvršitelji optuženi su također pripadnici te jedinice. U nastavku suđenja bit će ispitani bivši pripadnici Resora državne sigurnosti MUP-a Srbije, koji su sudjelovali u praćenju Vuka Draškovića na dan ubojstva, te tadašnji načelnici te službe.

WASHINGTON - Američki predsjednik George Bush od državnog će tajnika Colina Powella primiti izvješće o pomoći žrtvama tsunamija.

Dežurni urednici:

Noć: Darko Vlahović

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Domagoj Janković

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙