FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zebari: Izbori u Iraku održat će se kako je predviđeno

BAGDAD, 4. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Irački ministar vanjskihposlova Hoshyar Zebari je u utorak izjavio da će se izbori u Irakuodržati 30. siječnja kako je predviđeno, iako je predsjednik Ghazi alYawar pozvao UN da razmotre treba li ih organizirati tada zbog svevećeg nasilja u zemlji koje bi moglo preplašiti birače.
BAGDAD, 4. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Irački ministar vanjskih poslova Hoshyar Zebari je u utorak izjavio da će se izbori u Iraku održati 30. siječnja kako je predviđeno, iako je predsjednik Ghazi al Yawar pozvao UN da razmotre treba li ih organizirati tada zbog sve većeg nasilja u zemlji koje bi moglo preplašiti birače.

"Službeno stajalište je da se izbori održe kada je i predviđeno i do sada nema nikakve odluke koja bi se odnosila na njihovu odgodu", rekao je Zebari.

Irački ministar obrane Hazem Chaalane je u ponedjeljak izjavio da bi "izbori mogli biti odgođeni ako se suniti obvežu da će sudjelovati na njima".

Irački je predsjednik pak, kako prenosi Reuters, pozvao UN da "kao neovisni zakonodavac preuzme odgovornost i odluči je li vrijeme održavanja izbora dobro ili nije".

Iračka privremena vlada i SAD ponavljaju da se ne bi smjelo odgađati izbore, ali je Yawar rekao da će izbori propasti ako pobunjenici uspiju preplašiti velik broj iračkih birača.

"UN bi, kao neovisna stranka koju se ne može preplašiti niti joj zaprijetiti i koja ima kredibilitet u međunarodnoj zajednici, trebali bi preuzeti odgovornost i kazati jesu li izbori mogući ili ne", kazao je Yawar, dodavši da mu se čini da će izbore biti teško održati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙