FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 10. siječnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događajado 9,30 sati
ZAGREB, 10. siječnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 9,30 sati

RAMALAH

Novoizabrani predsjednik Palestinske samouprave Mahmud Abas sastao se u ponedjeljak ujutro u Ramalahu s palestinskim premijerom Ahmedom Koreijem.

Komentirajući nadmoćnu pobjedu Abasa na palestinskim predsjedničkim izborima održanim u nedjelju, Korei je prije sastanka novinarima rekao da je ta pobjeda "trijumf našeg naroda koji je izabrao put mira, demokracije i nacionalnog jedinstva".

Prema neslužbenim rezultatima Abas je na izborima dobio više od 60 posto glasova. Prvi službeni rezultati trebali bi biti objavljeni u ponedjeljak tijekom dana.

JERUZALEM

Izraelski mediji izrazili su u ponedjeljak zadovoljstvo glatkom izbornom pobjedom Mahmuda Abasa na palestinskim predsjedničkim izborima koje su općenito pozdravili kao "novi početak".

Za dnevnik Haaretz, "pobijedivši premoćno na izborima, Abas je dobio jasan mandat za ponovno pokretanje mirovnog procesa, preuzimanje nadzora nad aktivistima i prekid korupcije palestinskih vlasti".

Anglofoni dnevnik Jerusalem Post piše da "izraelski dužnosnici smatraju da mandat Abasu mora omogućiti poduzimanje mjera za zaustavljanje raketne i minobacačke paljbe protiv Izraela".

BAGDAD

Nepoznati napadači ubili su zamjenika načelnika policije u Bagdadu a u samoubilačkom napadu automobilom-bombom ubijena su još tri iračka policajca, javila je u ponedjeljak iračka policija.

Brigadira Amera Nayefa i njegovog sina ustrijelili su nepoznati napadači kad je izlazio iz svog doma u južnom dijelu Bagdada. Snažna eksplozija pokraj policijske postaje u Zaafaraniyi, također u južnom dijelu Bagdada, ubila je tri a ranila još nepoznat broj policijskih dužnosnika.

NEW DELHI

Najmanje 55 putnika strahuje se da je poginulo u autobusu koji je sletio u kanal u ponedjeljak rano ujutro u indijskoj saveznoj državi Karnataka, priopćila je policija.

Incident se dogodio u okrugu Bijapur, oko 530 km sjeverozapadno od Bangalorea. "Autobus je pao u duboki kanal nizvodno od brane Almatti", rekao je policijski dužnosnik u Bangaloreu.

Devet od ukupno 64 putnika preživjelo je nesreću autobusa, koji je vozio za državnu tvrtku, rekao je dužnosnik.

AMAN

Jordanski javni tužitelj podigao je optužnicu protiv 16 osoba koje se tereti za udruživanje radi napada na američke, izraelske i druge ciljeve, priopćili su u ponedjeljak sudski izvori u Amanu.

Mete terorističke skupine bila su veleposlanstva Izraela i SAD u Amanu hotel u kojem često odsjedaju izraelski turisti i jedna škola koja ugošćuje strane arheologe, navode sudski izvori. Od 16 optuženih jedan je još uvijek na slobodi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙