FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas krenuo u predizbornu kampanju u Gazi

GAZA, 31. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Vođa PLO-a Mahmud Abas kojiodržava predizborne skupove u pojasu Gaze, obećao je u petak da ćeostati vjeran baštini Jasera Arafata, u trenutku dok se na tompodručju nastavlja smrtonosna operacija izraelske vojske.
GAZA, 31. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Vođa PLO-a Mahmud Abas koji održava predizborne skupove u pojasu Gaze, obećao je u petak da će ostati vjeran baštini Jasera Arafata, u trenutku dok se na tom području nastavlja smrtonosna operacija izraelske vojske.

"Predsjednik Jaser Arafat je otišao, ali njegov je duh među nama. Kao što je volio govoriti, doći će dan kada će palestinsko dijete podignuti palestinsku zastavu na zidinama, džamijama i crkvama u Jeruzalemu", kazao je Abas pred dvadesetak tisuća ljudi okupljenih na Trgu neznanog junaka u Gazi.

Abas se obratio mnoštvu, a zatim je simbolično zapalio baklju, označivši tako početak svečane proslave 40. obljetnice osnutka Fataha, pokreta Jasera Arafata, koji ga je istaknuo kao predsjedničkog kandidata na izborima 9. siječnja.

Fatah je zadržao 1. siječnja 1965., nadnevak svog prvog napada na Izrael, kao službeni nadnevak svog utemeljenja. Taj dan za Palestince simbolizira "početak palestinske revolucije" protiv Izraela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙