FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 4. siječnja

ZAGREB, 3. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za utorak, 4. siječnja.
ZAGREB, 3. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 4. siječnja.

KIJEV - Slovenski ministar vanjskih poslova i predsjedavajući Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) Dimitrij Rupel stiže u dvodnevni posjet Ukrajini. OESS je odigrao važnu ulogu u nadgledanju spornih predsjedničkih izbora i posredovanju u rješavanju političke krize u toj zemlji.

WASHINGTON - Visoki predstavnik Europske unije za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana stiže u posjet Washingtonu. Solana će se sastati s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom i njegovom savjetnicom Condoleezzom Rice.

JERUZALEM/RAMALLAH - Turski ministar vanjskih poslova Abdullah Gul dolazi u dvodnevni posjet Izraelu i palestinskim područjima. Turska je s Izraelom u dobrim odnosima, iako su se oni donekle pogoršali kada je turski premijer Recep Tayyip Erdogan prošle godine rekao da izraelska vlada provodi "državni terorizam" na palestinskim područjima. Gul bi se u utorak trebao sastati s čelnicima izraelske države, a u srijedu s predstavnicima palestinske samouprave.

BANGKOK - Američki državni tajnik Colin Powell će se u sklopu posjete Tajlandu, kojoj je cilj izraziti solidarnost Sjedinjenih Država sa žrtvama nedavnog razornog tsunamija i procijeniti razmjere štete, sastati s premijerom te države Thaksinom Shinawatrom. Nakon Tajlanda, Powell putuje u Indoneziju, gdje će u četvrtak sudjelovati na izvanrednom zasjedanju Organizacije zemalja jugoistočne Azije (ASEAN).

Dežurni urednici:

Noć: Mario Vrandečić

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Duška Gerić Koren

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙