FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za 3. siječnja

ZAGREB, 2. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za ponedjeljak, 3. siječnja:
ZAGREB, 2. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 3. siječnja:

ANKARA - Posjet zamjenika američkog državnog tajnika Richarda Armitagea i pomoćnika državnog tajnika za Bliski istok Nicholasa Burnsa koji će s turskim dužnosnicima razgovarati o situaciji u Iraku prije općih izbora. Armitage će se u ponedjeljak sastati s turskim ministrom vanjskih poslova Abdullahom Gullom, predsjednikom turskog parlamenta Bulentom Arincom i zapovjednikom oružanih turskih snaga generalom Hilmijem Ozkokom. Armitage i Burns bi trebali nakon Turske posjetiti Irak i Jordan.

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush obraća se novoizabranim članovima Kongresa.

COLOMBO - Europski povjerenik za humanitarnu pomoć Louis Michel nastavlja posjet Šri Lanki, kamo je stigao u subotu. Michel će na Šri Lanki, gdje ostaje do 4. siječnja, posjetiti najviše pogođena područja i sastati se s predstavnicima Međunarodnog odbora Crvenog križa, UNICEF-a i Svjetskog programa za hranu te predstavnicima nacionalne i lokalne vlasti.

AZIJA - Izaslanstvo američkog predsjednika pod vodstvom njegovog brata, guvernera Floride, Jeba Busha i državnog tajnika Colina Powella, od nedjelje boravi na području južne Azije pogođene prije tjedan tsunamijem kako bi procijenili potrebe za daljnjom američkom pomoći.

Izaslanstvo stručnjaka trebalo bi se susresti s regionalnim čelnicima i predstavnicima međunarodnih organizacija kako bi procijenilo koju dodatnu pomoć mogu osigurati Sjedinjene Države.

Dežurni urednici:

Noć: Duška Gerić Koren

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Darko Vlahović

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdeskŽhina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙