FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umrla Rosemary Kennedy

WASHINGTON, 8. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Rosemary Kennedy, blažeretardirana mlađa sestra ubijenog američkog predsjednika Johna F.Kennedya, koja je bila inspiracija iniciranju Paraolimpijskih igara,umrla je u 86-oj godini, objavljeno je u subotu.
WASHINGTON, 8. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Rosemary Kennedy, blaže retardirana mlađa sestra ubijenog američkog predsjednika Johna F. Kennedya, koja je bila inspiracija iniciranju Paraolimpijskih igara, umrla je u 86-oj godini, objavljeno je u subotu.

Rosemary Kennedy je veći dio svog života provela u jednoj duševnoj instituciji u Wisconsinu nakon što joj je izvršena lobotomija zbog problema u ponašanju dok je imala 23 godine.

Američki su mediji javili da je njezin brat, senator Edward Kennedy, bio uz njeno uzglavlje kada je umrla u petak.

"Naša sestra Rosemary otišla je danas da bude s Bogom. Napustila nas je mirno, s bratom i sestrama uz njezino uzglavlje. Sretni smo zbog nje jer sada ima vječan život s Bogom", priopćila je obitelj Kennedy.

Mlađa sestra Rosemary Kennedy, Eunice Kennedy Shriver, bila je inspirirana invalidnošću svoje sestre i utemeljila je Paraolimpijadu za mentalno retardirane sportaše.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙