FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 8. siječnja 2005.(Hina) -
ZAGREB, 8. siječnja 2005.(Hina) -

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader sastao se jučer poslijepodne s potpredsjednikom Vlade i ministrom zdravstva Andrijom Hebrangom, potvrđeno je iz Banskih dvora. Vladin glasnogovornik Ratko Maček izvijestio je da je ministar Hebrang upoznao premijera sa svojim zdravstvenim stanjem, te da mu je premijer zaželio brzo ozdravljenje. Premijer i potpredsjednik Vlade ponovno će se naći idući tjedan, kad će održati završne razgovore, rekao je Maček. Hebrang je u razgovoru za današnji Večernji list ponovio da zbog daljnjeg liječenja sljedećih nekoliko mjeseci ne bi mogao punim intenzitetom raditi svoj posao u Vladi. "Moja je osobna odluka da premijeru ponudim ostavku iz zdravstvenih razloga", rekao je Hebrang i ocijenio da premijeru ne preostaje drugo nego da je prihvati.

KARLOVAC - Županijski odbor HDZ-a Karlovačke županije priopćio je da su članovi izbornog stožera predsjedničkog kandidata Stjepana Mesića trgali plakate protukandidatkinje Jadranke Kosor tijekom Mesićeva boravka u Dugoj Resi. U priopćenju se navodi kako su građani "na svoje zaprepaštenje kao osobu koja vodi akciju trganja plakata prepoznali člana Mesićevog Izbornog stožera Pericu Martinovića". Policijska uprava karlovačka izvijestila je sinoć da je protiv jednog 49-togodišnjeg Zagrepčanina podnijela prekršajne prijave zbog toga što je 6. siječnja ispred crkve u Sv. Petru Mrežničkom potrgao dva plakata Jadranke Kosor i zbog toga što je policiji dao o sebi lažne podatke. O incidentu i o identitetu počinitelja jučer je policija obavijestila izborni stožer predsjedničke kandidatkinje Jadranke Kosor.

ZAGREB - Predsjednička kandidatkinja i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac najoštrije su jučer osudili izgred u Borovu, kad je nekoliko mladića prilikom proslave pravoslavnog Badnjaka nosilo zastave s dvoglavim orlom i četiri ćirilična slova "S", jedan kapu s četničkom kokardom, a jedan s oznakom bivše JNA. I Kosor i Pupovac su pozvali nadležne organe da pronađu i kazne počinitelje, a Pupovac je istaknuo tim povodom da Hrvatska što prije treba zakonom zabraniti veličanje fašističkih simbola, posebno ustaških i četničkih. Predsjednik Izvršnog odbora Samostalne demokratske srpske stranke Boro Rkman izjavio je, pak, da se po njegovom saznanju radi o ikonografiji vezanoj uz pravoslavni Božić, te napomenuo da policija nije ništa poduzela kad je Zadrom prodefilirala skupina u ustaškim odorama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙