FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivši vođa KKK uhićen zbog ubojstva trojice mladića 1964.

WASHINGTON, 7. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Šerif iz Mississippija upetak je uhitio bivšeg vođu Ku Klux Klana Edgara Raya Killena, kojegaoptužnica tereti za ubojstvo 1964. godine trojice mladića, zaposlenikau Uredu za obranu građanskih prava u toj južnoj američkoj državi,objavljeno je u petak na internetskim stranicama lista NeshobaDemocrat.
WASHINGTON, 7. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Šerif iz Mississippija u petak je uhitio bivšeg vođu Ku Klux Klana Edgara Raya Killena, kojega optužnica tereti za ubojstvo 1964. godine trojice mladića, zaposlenika u Uredu za obranu građanskih prava u toj južnoj američkoj državi, objavljeno je u petak na internetskim stranicama lista Neshoba Democrat.

Sedam stanovnika okruga Neshoba zbog spomenutih je ubojstava 1967. osuđeno na izdržavanje šestogodišnje kazne zatvora, no Killen, danas 79-godišnjak, nakon sudskog je procesa, zajedno s još deset osumnjičenih oslobođen optužbi, budući se porota nije uspjela dogovoriti o njihovoj sudbini.

Bivši vođa rasističke skupine Ku Klux Klan u Mississippiju uhićen je u četvrtak navečer u njegovu domu u Neshobi u skladu s nalogom za uhićenje lokalnog suda.

"Trebalo je dosta vremena, no isplatilo se čekati", rekao je za Neshoba Democrat Carolyn Goodman, majka jednoga od triju mladića ubijenih prije više od 40 godina Andrewa Goodmana. "Duboko u sebi znala sam da će on na kraju biti uhićen i zbog toga osjećam veliko olakšanje", rekla je.

21. lipnja 1964. ubijeni su 21-godišnji James Chaney iz države Mississippi, 20-godišnji Andrew Goodman i Michael Schwerner (24), obojica iz New Yorka, a njihova tijela pronađena su nakon šest tjedana. Zakopana su 10-ak km od Philadelphije.

Prema događaju je 1988. snimljen film "Mississippi Burning" s Geneom Hackmanom i Willemom Dafoeom u glavnim ulogama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙