FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Romani o nasilju u razredu i položaju žene u društvu

ZAGREB, 7. siječnja 2005. (Hina) - Zagrebački izdavač AGM upravo jeobjavio dva nova romana - švedskoga pisca Jonasa Gardella "Odrastanjekomičara" i američke publicistkinje Anite Diamant "Crveni šator".
ZAGREB, 7. siječnja 2005. (Hina) - Zagrebački izdavač AGM upravo je objavio dva nova romana - švedskoga pisca Jonasa Gardella "Odrastanje komičara" i američke publicistkinje Anite Diamant "Crveni šator".

"Odrastanje komičara" Jonasa Gardella, u prijevodu sa švedskog Željke Černok, potresan je roman o nasilju u razredu, a u središtu je radnje generacija koja je odrastala 70-ih godina u švedskim predgrađima.

Jonas Gardell (1963.) je jedan od najomiljenijih švedskih pisaca i zabavljača. Debitirao je 1985. godine romanom "Igra strasti", da bi do danas objavio devet knjiga od kojih su mnoge nagrađene. Od njegova romana "Odrastanje komičara" napravljen je film i TV-serija koja je bila nagrađena međunarodnom nagradom za radio i televiziju Prix Futura.

Roman Anite Diamant "Crveni šator", koji je s engleskoga prevela Ana Gotovac Borić, tematizira položaj žene u društvu, kako u biblijska vremena, tako i danas.

Anita Diamant, američka publicistkinja, autorica je brojnih članaka i šest knjiga o primjeni židovskih načela i tradicije u svakodnevnom životu, te romana "Good Harbor".

Njezin prvi roman "Crveni šator" postigao je golem uspjeh u Sjedinjenim Državama gdje se dugo zadržao na popisima bestselera.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙