FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sunce hoteli završila preuzimanje dionica Hotela Tučepi

ZAGREB, 7. siječnja 2005. (Hina) - Sunce hoteli d.o.o. iz Zagrebazavršili su preuzimanje 29.067 dionica hotelske tvrtke Hoteli Tučepid.d. iz Tučepa, nakon čega raspolaže sa ukupno 488.591 dionicom tetvrtke odnosno većinskim udjelom od 89,13 posto, izvijestili su danassa Zagrebačke burze.
ZAGREB, 7. siječnja 2005. (Hina) - Sunce hoteli d.o.o. iz Zagreba završili su preuzimanje 29.067 dionica hotelske tvrtke Hoteli Tučepi d.d. iz Tučepa, nakon čega raspolaže sa ukupno 488.591 dionicom te tvrtke odnosno većinskim udjelom od 89,13 posto, izvijestili su danas sa Zagrebačke burze.

Ponudu za preuzimanjem dionica Hotela Tučepi tvrtka Sunce hoteli, u vlasništvu Jake Andabake, objavila je 24. studenoga 2004., a dovršila u zakonskom roku do 24. prosinca. Sve je navedene dionice i isplatila.

Do toga preuzimanje Sunce hoteli su imali 459.524 redovnih dionica Hotela Tučepa, što odgovara udjelu od 83,82 posto.

Većinskim vlasnikom Hotela Tučepi Sunce hoteli su postali krajem listopada prošle godine. Uz Tučepe tvrtka Sunce hoteli tada je postala i većinskim vlasnikom Hotela Brela (70,38 posto dionica) te tvrtke Zlatni rat (66,70 posto dionica).

Sunce hoteli su i za preostale dionice te dvije hotelske tvrtke krajem studenoga 2004. na Varaždinskoj burzi i u medijima objavila ponudu za preuzimanje, no o rezultatima toga preuzimanja na Varaždinskoj burzi za sada još nemaju informaciju.

Jako Andabaka osnovao je tvrtku Sunce hoteli nakon što je krajem rujna 2004. prodao Sunce osiguranje d.d., iz čijeg je portfelja sredinom listopada otkupio dionice Hotela Brela i Zlatnog rata. Istodobno je dionice Brela otkupio i od Lucidusa, a sve je te dionice, uključujući i one Hotela Tučepi, prenio na tvrtku Sunce hoteli.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙