FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 7. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati
ZAGREB, 7. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZAGREB - Demokratski centar (DC) će u drugom krugu predsjedničkih izbora poduprijeti Jadranku Kosor, najavila je danas novinarima predsjednica DC-a Vesna Škare-Ožbolt. Kandidatkinju koalicijskog partnera - HDZ-a, DC se odlučio poduprijeti zbog političke korektnosti, rekla je Škare-Ožbolt, dodajući da takav oblik suradnje DC očekuje i u suprotnom smjeru, kada ta stranka bude isticala svoje kandidate. Prvom krugu izbora za predsjednika države zamjerila je izostanak jasnih stavova i programskih orjentacija te previše kandidata. Stoga, ističe, odmah po završetku izbora treba mijenjati zakone, odnosno povećati broj potpisa potrebnih za kandidaturu sa deset tisuća na barem 50 tisuća, propisati da se izvješća o financiranju kampanje podnose na njezinom početku, a ne završetku, ukinuti predizbornu šutnju, jasnije odrediti pravila praćenja kandidata.

RIJEKA - Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić izjavio je danas kako SDP ističe da je potrebno izraditi stručnu studiju o projektu Družba Adrija, te provesti javnu raspravu, a tek nakon toga donijeti odluku o provedivosti. Linić je na konferenciji za novinare prenio stav SDP-a po kojem se građanima ne može oduzeti pravo na provedbu stručne ocjene projekta temeljem tvrdnji o mogućoj ekološkoj katastrofi. "Poticanje tvrdnji o mogućoj ekološkoj katastrofi bez provedene stručne ocjene je politikantstvo", rekao je, te zatražio od premijera Ive Sanadera da otvori javnu raspravu o tom projektu.

SPLIT - Noćas oko 2 sata nepoznati maskirani muškarac izvršio je oružanu pljačku benzinske postaje "Europa Mill" u Stobreču, izvjestila je PU splitsko - dalmatinska. Maskirani je razbojnik ušao u prodajni prostor postaje te iz vatrenog oružja ispalio hitac u zrak. Zaprijetivši zaposlenicima zatražio je novac. Nakon što su mu predali 5 700 kuna iz blagajne i blagajničke torbe pobjegao je u nepoznatu smjeru. Za počiniteljem se intezivno traga.

ZAGREB - Hrvatska cestovna mreža u iduće bi četiri godine, do 2008, trebala biti bogatija za 296,3 novih kilometara autocesta, a doda li se tome i dogradnja 55,7 kilometara poluprofila u puni profil na autocesti Rijeka-Zagreb, broj novih kilometara autocesta izgrađenih u tom razdoblju povećao bi se na 352 kilometra, proizlazi iz Vladinog četvorogodišnjeg programa građenja i održavanja javnih cesta. U izgradnju i održavanje cesta do 2008. uložit će se, po planovima, ukupno više od 32 milijarde kuna ili 13,5 posto više nego je uloženo u protekle četiri godine. Hrvatske autoceste (HAC) i Hrvatske ceste (HC) u četiri bi godine trebale uložiti ukupno gotovo 24 milijarde kuna.

ZAGREB - Jedna od poznatijih hrvatskih plaža Zlatni rat u Bolu na Braču do ljeta ove godine trebala bi dobiti novi vizualni i komunalni identitet, temeljen na grafičkom i produkt dizajnu, čime će se, kako se očekuje, podići konkurentnost te plaže, zaštititi njene prirodne vrijednosti te postići održivo korištenje. Doznaje se to iz Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD) i Hrvatskog dizajn centra, kojima su, na inicijativu Općine Bol, hotelska tvrtka Zlatni rat i koncesionar plaže tvrtka Grabov rat dodijelili zadatak provođenja javnog natječaja za grafički dizajn vizualnog identiteta i produkt dizajn elemenata urbane i komunalne opreme za plažu Zlatni rat. Natječaj je objavljen na web stranicama HDD-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙