FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sportskim savezima 70 posto više sredstava nego lani

ZAGREB, 5. siječnja 2005. (Hina) - Svi nacionalni sportski savezidobivat će prosječno 70 posto više sredstava nego protekle godine,rekao je danas nakon 6. sjednice Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora(HOO), na kojoj je raspravljen prijedlog Programa i financijskog planaHOO-a za 2005., predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.
ZAGREB, 5. siječnja 2005. (Hina) - Svi nacionalni sportski savezi dobivat će prosječno 70 posto više sredstava nego protekle godine, rekao je danas nakon 6. sjednice Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), na kojoj je raspravljen prijedlog Programa i financijskog plana HOO-a za 2005., predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Po Matešinim riječima HOO u 2005. planira ostvariti prihode od 106.5 milijuna kuna od čega bi 47.9 milijuna trebao dobiti iz državnog proračuna, 38 od igara na sreću i 10.1 iz vlastitog marketinga. To uz 10.5 milijuna sredstava, koje je ostalo iz 2004., čini ovogodišnji proračun HOO-a za kojega je Mateša naglasio kako savezi neće dobivati sredstva na osnovu njihovih želja nego temeljem konkretnih programa.

Članovi Vijeća jednoglasno su usvojili odluku o nominaciji za najuspješnije hrvatske sportaše i sportske ekipe u 2004. godini kao i dobitnike nagrade za životno djelo "Matija Ljubek", a njihova imena bit će obznanjena 17. siječnja na "Velikom danu hrvatskog sporta" u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" s početkom u 20 sati.

Prihvaćen je i prijedlog da se devetorica mladih sportaša uvrste u program Individualne skrbi o mladima kroz koju su proteklih godina prošli gotovo svi vrhunski hrvatski sportaši u pojedinačnim sportovima.

Tako je na Igrama u Ateni nastupilo 16 sportaša korisnika ovog programa, a dvoje njih, Duje Draganja i Mario Ančić, su osvojili i olimpijska odličja.

Vijeće je prihvatilo zahtjev za supokroviteljstvo i sa 30 tisuća kuna poduprlo međunarodno prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju, a sa 20 tisuća sponzoriralo Međunarodni šahovski festival Vukovarsko-srijemske županije. Prihvaćena je i molba za pokroviteljstvo na 5. međunarodni simpozij računarstva u sportu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙