FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 23. prosinca (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 23. prosinca (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

ZAGREB - Nastup na XV. mediteranskim igrama, koje će se od 24. lipnja do 3. srpnja održati u španjolskoj Almeriji, bit će za naše sportaše najveća i najvažnija multišportska priredba u 2005. godini na kojoj bi moglo nastupiti 170 hrvatskih sportaša. To je rečeno danas na prvoj sjednici Skupštine olimpijskih športova, koja je pod predsjedanjem Goranka Fižulića, održana prije Sjednice opće skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO). Članovi Odbora složili su se da treba izraditi dodatne kriterije za nastup na Mediteranskim igrama imajući u vidu da upravo s tim igrama započinje prvo jednogodišnje razdoblje četverogodišnjeg ciklusa priprema za Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine. U Almeriji se očekuje nastup od 3.600 sportaša iz 21 zemlje Europe, Afrike i Azije, a o kakvom se sportskom potencijalu radi najbolje potvrđuje podatak da je 11 mediteranskih zamalja u Ateni osvojilo 130 medalja od čega 37 zlatnih.

ZAGREB - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) će po prvi puta u svoj povijesti godinu zaključiti bez dugovanja, štoviše sa viškom sredstava koja će prenijeti i potrošiti u sljedećoj godini, kazao je na 8. Općoj skupštini HOO-a u Zagrebu dopredsjednik Goranko Fižulić. Sa 67 glasova za, jednim protiv i jednim suzdržanim skupštinari su prihvatili rebalans privremenog proračuna za 2004., koji je planom usvojenim krajem 2003. iznosio 104 milijuna kuna, a rebalansom je smanjen na 91.5 milijuna kuna. Govoreći o prihodima u 2004 Fižulić je kazao kako je HOO od državnog proračuna dobio 50 milijuna kuna, odnosno pet milijuna kuna manje od planiranoga, vlastitim prihodima od markentinga, olimpijske solidarnosti utrženo je 10.532 milijuna kuna, a od igara na sreću 30.9 milijuna kuna, što je manje od planiranih 38 milijuna kuna, ali ta svota nije i konačna.

LISABON - Portugalski nogometni stručnjak Nelo Vingada izabran je za novog trenera portugalskog prvoligaša Academice. Vingada će voditi momčad do konca sezone, nakon što je njegov prethodnik, Joao Carlos Pereira dobio otkaz nakon serije loših rezultata. Vingada je prošle sezone vodio momčad Zamalek do naslova egipatskog prvaka.

BEČ - Viši sud u Grazu presudio je da austrijski nogometni prvoligaš Sturm mora svom bivšem treneru Ivici Osimu isplatiti 173.822 eura odštete. Sturm će morati podmiriti i 50.000 eura sudskih troškova. "Ova presuda nema smisla. Uložit ćemo žalbu na višu instancu," kazao je predsjednik Sturma, Hannes Kartnig. Osim je s položaja trenera Sturma odstupio u rujnu 2002. godine, a Karting mu nije želio isplatiti sva dugovanja, čak mu je preko telefona prijetio, nakon čega je Osim podigao tužbu. "Zadovoljan sam raspletom. Jedino mi je žao kluba, jer sam sa svima ostao u dobrom odnosu osim s Kartingom," kazao je Osim, koji će nadolazeće praznike provesti u Sarajevu.

BOGOTA - Luis Fernando Montoya, donedavni trener južnoameričkog nogometnog prvaka kolumbijskog Once Caldasa, koji je teško ranjen u pokušaju pljačke koji se zbio blizu njegova doma u Caldasu, potpuno je paraliziran. Prema izjavama očevidaca Montoya je s dva metka pogođen u vrat nakon što je pokušao spriječiti razbojnike da opljačkaju njegovu sestru, koja je netom prije podigla novac s bankomata. Nesretni 47-godišnji trener prebačen je bolnicu Las Americas u Medellinu i nalazi se na odjelu intezivne njege. "Njegove ozljede su trajne, Montoya će do konca života biti potpuno paraliziran," kazao je neurokirurg Ignacio Gonzalez, koji je obavio operativni zahvat. Montoya je s Once Caldasom bio prvak Kolumbije 2003., a ove je godine osvojio Libertadores kup, južnoameričku inačicu europske Lige prvaka. S trenerskog mjesta otišao je nakon što je prije dva tjedna u Interkontinentalnom kupu njegov klub poražen na 11-erce od europskog prvaka Porta.

BERLIN - Međunarodna nogometna federacija (FIFA) donijela je odluku o imenima stadiona na kojima će se igrati utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva 2006. godine u Njemačkoj. Stadioni u Hamburgu (AOL-Arena), Hannoveru (AWD Arena), Kolnu (RheinEnergieStadion) i Munchenu (Allianz Arena) nose imena po sponzorima, međutim kako FIFA na svjetskim prvenstvima ne dozvoljava oglašavanje kompanija koje nisu službeni sponzori World Cupa, ti će se stadioni za vrijeme turnira zvati po gradovima u kojima se nalaze. Utakmice SP-a će se igrati u 12 gradova, a osim Hamburga, Hannovera, Kolna i Munchena igrat će se i u Berlinu, Dortmundu, Frankfurtu, Gelsenkirchenu, Kaiserslauternu, Leipzigu i Stuttgartu.

RIM - Svjetski motociklistički prvak, Talijan Valentino Rossi predvodi listu najbogatijih sportaša na Apeninskom poluotoku ove godine. Rossi je u proteklih 12 mjeseci zaradio 20,1 milijuna eura, što je skoro dvostruko više od napadača Intera, Christiana Vieria (10,8). Na trećem mjestu je napadač Juventusa Alessandro del Piero sa 9,1 milijunom eura. Zatim slijede vozač formule 1, Jarno Trulli (8,1), kapetan AS Rome, Francesco Totti (6,6), te kapetan AC Milana Paolo Maldini (4,4).

AMSTERDAM - Nizozemac Christijan Albers sljedeće će sezone voziti za englesko-talijansku momčad formule 1 Minardi. Tko će mu biti momčadski kolega još nije odlučeno. U ovogodišnjem natjecanju formule 1 za Minardi su vozili Mađar Zsolt Baumgartner i Talijan Gianmaria Bruni. Albers je posljednjih mjesec dana testirao bolide Minardija i Jordana, i na kraju je odlučio potpisati za Minardi. To mu nije prvo iskustvo u Minardiju, budući da je 2001. i 2002. bio test vozač u momčadi. Dvadesetpetogodišnji Albers u svojoj je karijeri bio i prvak u natjecanju njemačke formule 3. S Albersom Nizozemska ponovno ima svog predstavnika u svijetu formule 1, nakon što je Jos Verstappen napustio Minardi na kraju sezone 2003.

LONDON - Veznjak engleskog premierligaša Middlesbrougha George Boateng bit će šest tjedana izvan terena nakon što je slomio nožni palac. Ozljedu je zaradio u subotnjoj prvenstvenoj utakmici protiv svog bivšeg kluba Aston Ville, koju je Boro dobio 3:0. "Ovo je težak udarac. Boateng je bio naš najbolji igrač u dosadašnjem dijelu sezone", izjavio je trener Middlesbrougha Steve McClaren. Boatenga su navijači Boroa prošle sezone proglasili najboljim igračem kluba.

MINSK - Olimpijska pobjednica na 100m atletičarka Julija Nesterenko proglašena je bjeloruskom sportašicom godine u anketi u kojoj je sudjelovalo 110 novinara. Nesterenko je prva sprinterka izvan SAD-a koja je u posljednje 24 godine osvojila olimpijsko zlato u utrci na 100m. Od 110 novinara koji su sudjelovali u anketi, njih 98 stavilo ju je na prvo mjesto u izboru bjeloruske sportašice godine. Najboljim sportašem Bjelorusije proglašen je olimpijski pobjednik u džudu u kategoriji do 100 kg Igor Makarov, a bjeloruska Davis Cup reprezentacija, koja se plasirala u polufinale Svjetske skupine, izabrana je za najbolju ekipu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙