FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Michelin u Poljsku ulaže 239 milijuna eura

VARŠAVA, 5. siječnja 2005. (Hina/APA) - Francuski koncern Michelin,vlasnik poljske tvornice guma Stomil Olsztyn, namjerava u slobodnugospodarsku zonu Warminsko-Mazurskie uložiti dodatnih 239 milijunaeura.
VARŠAVA, 5. siječnja 2005. (Hina/APA) - Francuski koncern Michelin, vlasnik poljske tvornice guma Stomil Olsztyn, namjerava u slobodnu gospodarsku zonu Warminsko-Mazurskie uložiti dodatnih 239 milijuna eura.

Michelin će proširiti postojeće proizvodne pogone u Olsztynu, sagraditi novu tvornicu i urediti logistički centar, izvijestio je u srijedu poljski dnevni list "Rzeczpospolita".

Ulaganje za koje je uz Poljsku konkurirala i Mađarska trebalo bi započeti u prvom tromjesečju 2005. Tvornica Stomil Olsztyn zapošljava trenutno više od 3100 radnika a povoljni zakonodavni okvir trebao bi u prvoj polovini 2006. potaknuti otvaranje više od 500 novih radnih mjesta u samoj zoni i oko 1500 u njezinoj okolici.

U 2003. Stomil Olsztyn ostvario je promet od 380 milijuna eura i dobit od oko 37 milijuna eura. Poljska vlada najavila je također da će za subvencioniranje tog poduzeća iz proračuna izdvojiti oko 35 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙