FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

J. Kosor: Očekivala sam Žužulovu ostavku

ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Zamjenica predsjednika HDZ-a ipredsjednička kandidatkinja te stranke Jadranka Kosor pozdravila jevečeras odluku minsitra vanjskih poslova Miomira Žužula da se povuče stog mjesta, jer je time, navela je, pokazao da ima osjećaj zapolitičku realnost i da vodi računa o državnim i nacionalniminteresima.
ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Zamjenica predsjednika HDZ-a i predsjednička kandidatkinja te stranke Jadranka Kosor pozdravila je večeras odluku minsitra vanjskih poslova Miomira Žužula da se povuče s tog mjesta, jer je time, navela je, pokazao da ima osjećaj za političku realnost i da vodi računa o državnim i nacionalnim interesima.

"Očekivala sam Žužulovu ostavku", odgovorila je Kosor na novinarsko pitanje, dodajući da je to očekivala iz više razloga ne želeći o tome govoriti podrobnije.

Ustvrdila je da to nije predizborna ostavka i da za razloge treba pitati ministra Žužula, odnosno vidjeti njegovo pismo premijeru Ivi Sanaderu.

U politici je važna percepcija političara, bez obzira na činjenice, jer image u javnosti kreiraju i mediji. Percepcija je vrlo važna za političku realnost, kazala je Kosor.

Odgovarajući na novinarska pitanja rekla je da nema informacija o tome mogu li se očekivati nove ostavke.

Upitana o mogućoj ostavci ministra zdravstva Andrije Hebranga, rekla da ne zna za takve najave, te dodala da se s njime čula telefonom, te da će se vjerojatno Hebrang uskoro očitovati o svom zdravstvenom stanju i daljnjem tijeku političke karijere.

HDZ-ova predsjednička kandidatkinja reagirala je na tvrdnje protukandidata i aktualnog predsjednika Republike Stjepana Mesića, da joj Vlada financira predsjedničku kampanju, kategorički ustvrdivši da je to neistina, da njezinu kampanju financira HDZ, te da Vlada s time nema apsolutno ništa. Mesićevi navodi su netočni i neistiniti, istaknula je Jadranka Kosor.

Te Mesićeve navode danas je opovrgnula i hrvatska Vlada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙