FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Žužul o odluci o svojevoljnom odlasku s mjesta ministra (kraća)

ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Ministar vanjskih poslova MiomirŽužul u pismu premijeru Ivi Sanaderu objasnio je da je neopozivuodluku da se povuče s položaja ministra donio nakon što je dobrorazmotrio sve razloge za i protiv, te nakon što je došao do zaključkada bi njegovo ostajanje na položaju ministra postalo prevelikimopterećenjem za Vladu i ministarstvo kojem je na čelu.
ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Ministar vanjskih poslova Miomir Žužul u pismu premijeru Ivi Sanaderu objasnio je da je neopozivu odluku da se povuče s položaja ministra donio nakon što je dobro razmotrio sve razloge za i protiv, te nakon što je došao do zaključka da bi njegovo ostajanje na položaju ministra postalo prevelikim opterećenjem za Vladu i ministarstvo kojem je na čelu.

Žužul navodi da njegova odluka ne znači da i u najmanjoj mjeri popušta pod pritiskom objeda kojima je bio izložen.

"Dapače! Sve su nadležne institucije i tijela pravne države potvrdile moju nedužnost i to u medijskom okružju u kojem je bilo teško zadržati njihovu nepristranost", piše Žužul.

"Ministarstvu koje polučuje ponajbolje rezultate, na čelu je ministar čija je percepcija u zemlji bitno različita od ocjena koje postiže za svoj rad, piše Žužul, i ističe da ne želi ignorirati nesrazmjer njegovoga rada i slike koja postoji u javnosti.

Svojom odlukom želim prvenstveno Vladi kojoj ste na čelu olakšati put ka punoj integraciji u EU: ne želim biti uteg na uspješnom putu kojeg smo zajedno gradili, za kojeg bez lažne skromnosti sebi pripisujem dio zasluga, stoji uz ostalo Žužulovu pismu premijeru Ivi Sanaderu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙