FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: "Oslobođenje": Ivo Sanader zaprijetio koalicijskim partnerima

SARAJEVO,4. siječnja(Hina) - Nitko nije predvidio da bi se nezavisnikandidat Boris Mikšić mogao umiješati u borbu za drugo mjesto a upravoje on sa visokih 17,79 posto osvojenih glasova postao pravoiznenađenje ovogodišnjih izbora, piše u utorak sarajevsko"Oslobođenje" izvješćujući o rezultatima glasanja za predsjednikaHrvatske u tekstu pod naslovom "Ivo Sanader zaprijetio koalicijskimpartnerima".
SARAJEVO,4. siječnja(Hina) - Nitko nije predvidio da bi se nezavisni kandidat Boris Mikšić mogao umiješati u borbu za drugo mjesto a upravo je on sa visokih 17,79 posto osvojenih glasova postao pravo iznenađenje ovogodišnjih izbora, piše u utorak sarajevsko "Oslobođenje" izvješćujući o rezultatima glasanja za predsjednika Hrvatske u tekstu pod naslovom "Ivo Sanader zaprijetio koalicijskim partnerima".

"Stav birača prema aktualnim političarima izražava dijelom i podatak da je zabilježen i do sada najslabiji odziv na biralištima. Prema najnovijim podacima od oko 4,4 milijuna glasača na birališta je izašlo ukupno njih 50,65 posto a pet godina ranije taj je postotak iznosio 62,98 posto. Što se tiče odnosa glasova, Mesić može biti zadovoljan i stoga što je pobijedio u svim županijama i gradu Zagrebu, dok je Jadranka Kosor pobijedila i to s osjetnom većinom glasova (oko 60 posto) jedino u dijaspori čiji su birači najbrojniji u BiH. Mesić je od tih birača dobio svega 14 posto, Mikšić 9 posto, Pašalić 8 posto", piše sarajevsko "Oslobođenje".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙