FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tisak u informatizaciju ulaže 30 milijuna kuna

ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Zagrebačka tvrtka Tisak u iduće ćetri godine u modernizaciju svoje informatičko-telekomunikacijske (IT)infrastrukture uložiti 30 milijuna kuna, a ujedno je prva u Hrvatskojuvela uslugu e-kioska, odnosno naručivanja tiskovina i ostalihproizvoda putem Interneta, kazao je danas predsjednik uprave TiskaDavor Tomašković.
ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Zagrebačka tvrtka Tisak u iduće će tri godine u modernizaciju svoje informatičko-telekomunikacijske (IT) infrastrukture uložiti 30 milijuna kuna, a ujedno je prva u Hrvatskoj uvela uslugu e-kioska, odnosno naručivanja tiskovina i ostalih proizvoda putem Interneta, kazao je danas predsjednik uprave Tiska Davor Tomašković.

Vodeći hrvatski distributer tiskovina, duhanskih proizvoda i ostale komercijalne robe Tisak, sa godišnjim prometom od 2,5 milijarde kuna i 2.700 zaposlenih, na današnjoj je tiskovnoj konferenciji objavio izgradnju novog informacijskog sustava, te završetak prve faze modernizacije IT infrastrukture.

Ujedno je predstavio i novi vlastiti Internet portal sa uslugom e-kiosk, odnosno naručivanje tiskovina, knjiga, DVD-a i ostalih proizvoda na kioske putem Interneta.

Tomašković je kazao da je u prvu fazu informatizacije tvrtke u ovoj godini uloženo šest milijuna kuna, a da će se u iduće tri godine uložiti još dodatnih 30 milijuna kuna. Prva faza je obuhvatila uvođenje IT infrastrukture i njeno povezivanje u središnjem uredu tvrtke u Zagrebu, dok bi se u drugoj fazi, predviđenoj za početak 2005. to učinilo u svim ostalim lokalnim podružnicama Tiska.

Cilj je informatizacije brže i efikasnije poslovanje tvrtke s nižim troškovima, kao i veća sigurnost podataka. Također žele osigurati temelje za uvođenje novih IT servisa i usluga.

Kako je pojasnio, informacijska infrastruktura u Tisku dugi niz godina nije bila kvalitetno unapređivana, a najveći su problemi bili nepovezanost postojećih sustava i zastarjelost aplikacija.

Direktor tvrtke Microsoft Hrvatska Davor Majetić izrazio je zadovoljstvo time što je Tisak prepoznao prednosti Microsoftove tehnologije. Dio informacijske infrastrukture Tiska temelji se na primjeni Microsoftovih tehnologija koju je za Tisak razvila zagrebačka informatička tvrtka Perpetuum Mobile.

Suradnja Tiska, Perpetuum Mobilea i Microsofta Hrvatska obuhvaća i licenciranje Microsoftovih proizvoda za korištenje u čitavom poslovnom sustavu Tiska trogodišnjim ugovorom, ukupne vrijednosti 250 tisuća američkih dolara.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙