FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tsunami: 60 mrtvih i više od 1.000 nestalih Nijemaca, strahovanja u Austriji i Belgiji

BERLIN, 2. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Šezdeset poginulih Nijemacaidentificirano je nakon naleta tsunamija 26. prosinca u Aziji, a brojnestalih je "znatno veći od tisuću", priopćilo je u nedjelju njemačkoministarstvo vanjskih poslova.
BERLIN, 2. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Šezdeset poginulih Nijemaca identificirano je nakon naleta tsunamija 26. prosinca u Aziji, a broj nestalih je "znatno veći od tisuću", priopćilo je u nedjelju njemačko ministarstvo vanjskih poslova.

U subotu je broj identificiranih poginulih njemačkih državljana bio 34.

Od 60 identificiranih trupala 46 ih je pronađeno u Tajlandu, a 14 u Šri Lanki, dodao je visoki dužnosnik njemačkog ministarstva vanjskih poslova Klaus Scharioth na konferenciji za tisak u Berlinu. U tsunamiju je ozlijeđeno tristotinjak Nijemaca.

Austrija strahuje da je u tsunamiju izgubila "više stotina" svojih državljana, izjavila je ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik koja je u petak ocijenila da je u toj katastrofi smrtno stradalo 130 Austrijanaca i da je ta brojka skopčana sa činjenicom da se ne zna za sudbinu 490 austrijskih državljana.

Belgijski ministar vanjskih poslova Karel de Gucht rekao je u nedjelju da strahuje da bi se ukupni broj belgijskih žrtava tsunamija u Aziji mogao popeti na 80, među kojima je potvrđena smrt njih šestoro, a nestalima se smatraju 74 osobe.

O 433 Belgijanca koji nisu bili u područjima pogođenim kataklizmom nema nikakvih vijesti, ali njihova je sudbina u ovom trenutku u drugom planu, zaključio je Karel de Gucht.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙