FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kuba obnavlja pune diplomatske odnose sa zemljama EU-a

HAVANA, 3. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Kubanska vlada odlučila jeobnoviti diplomatske veze sa zemljama Europske unije nakon što sudužnosnici Unije najavili da na službene prijeme u svojimveleposlanstvima u Havani više neće pozivati protivnike režima FidelaCastra, priopćio je u ponedjeljak kubanski ministar vanjskih poslovaFelipe Perez Roque.
HAVANA, 3. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Kubanska vlada odlučila je obnoviti diplomatske veze sa zemljama Europske unije nakon što su dužnosnici Unije najavili da na službene prijeme u svojim veleposlanstvima u Havani više neće pozivati protivnike režima Fidela Castra, priopćio je u ponedjeljak kubanski ministar vanjskih poslova Felipe Perez Roque.

"Kuba je odlučila uspostaviti službene veze s veleposlanicima iz Francuske, Velike Britanije, Njemačke, Italije, Austrije, Grčke, Portugala i Švedske", rekao je Perez Roque na konferenciji za tisak.

EU je u lipnju 2003. počeo pozivati kubanske disidente na domjenke u veleposlanstva u znak prosvjeda protiv uhićenja političkih protivnika kubanskog vladajućeg režima.

Na Kubi je 2003. uhićeno i osuđeno 75 disidenata na kazne do 28 godina zatvora. Kubanski je režim ipak od lipnja prošle godine oslobodio 14 političkih zatvorenika, čime je, kako se čini, želio ublažiti europsko stajalište.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙