FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plaće za prosinac po novom Zakonu o porezu na dohodak

ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Odredbe novoga Zakona o porezu nadohodak, koji je stupio na snagu 1. siječnja, primjenjuju se na sveisplate primitaka od toga datuma, kao i za isplatu plaća za prosinac2004. godine.
ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Odredbe novoga Zakona o porezu na dohodak, koji je stupio na snagu 1. siječnja, primjenjuju se na sve isplate primitaka od toga datuma, kao i za isplatu plaća za prosinac 2004. godine.

Pri obradi godišnjih poreznih prijava za 2004. godinu primjenjuju se odredbe ranijeg Zakona, koje su važile do 31. prosinca 2004. godine.

Zakonom o porezu na dohodak neoporezivi se dio dohotka povećan za sto kuna - s 1.500 na 1.600 kuna, što znači da bi građanima trebalo ostati nešto više novaca u džepu.

Više se neće oporezivati obiteljske mirovine koje ostvaruju članovi obitelji poginulih ili nestalih hrvatskih branitelja, te novčane nagrade za osvojene olimpijske i medalje na svjetskim i europskim prvenstvima.

Porezne olakšice za, primjerice, zdravstvo, životno osiguranje, stambene kredite, kumulirat će se na ukupno 12 tisuća kuna godišnje.

Uvodi se kategorija drugog dohotka za oporezivanje sportaša, pjevača i umjetnika, kojima bi se priznao paušalni trošak od 30 posto, a za preostalih 70 posto dohotka plaćali bi 25 posto poreza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙