FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NY Times: SAD razmišlja o većoj pomoći iračkoj vojsci

NEW YORK, 4. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Najviši američki vojnizapovjednik u Iraku razmišlja o tome da stotine američkih savjetnikauključi u rad s iračkim vojnicima u pokušaju da zaustavi rast brojadezertera i razočaravajuće djelovanje na bojišnicama, objavio je uutorak New York Times.
NEW YORK, 4. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Najviši američki vojni zapovjednik u Iraku razmišlja o tome da stotine američkih savjetnika uključi u rad s iračkim vojnicima u pokušaju da zaustavi rast broja dezertera i razočaravajuće djelovanje na bojišnicama, objavio je u utorak New York Times.

Savjetnici američke vojske pojačat će nazočnost nekoliko stotina američkih vojnika koji već pokušavaju pomoći u obuci iračkih časnika i ojačati njihovo povjerenje i volju za borbom, rekli su za novine visoki vojni dužnosnici.

Oni su izjavili da dodatne vojne snage vjerojatno neće biti raspoređene do poslije izbora, koji su predviđeni za 30. siječnja.

New York Times piše da general George Casey, najviši zapovjednik u Iraku, razmišlja o tom prijedlogu koji se još uvijek razmatra među američkim i iračkim dužnosnicima.

Dužnosnici Pentagona u načelu podržavaju taj prijedlog, rekao je za novine jedan visoki dužnosnik Pentagona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙