FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Napadač u Mosulu vjerojatno je nosio iračku odoru

WASHINGTON,23. prosinca 2004.(Hina) - Osoba koja je počinila napad ublagovaonici američke vojne baze u Mosulu vjerojatno je bila u iračkojvojnoj odori i nosila eksplozivnu napravu u prsluku, rekao je učetvrtak američki zapovjednik u Mosulu brigadni general Carter Ham urazgovoru za CNN.
WASHINGTON,23. prosinca 2004.(Hina) - Osoba koja je počinila napad u blagovaonici američke vojne baze u Mosulu vjerojatno je bila u iračkoj vojnoj odori i nosila eksplozivnu napravu u prsluku, rekao je u četvrtak američki zapovjednik u Mosulu brigadni general Carter Ham u razgovoru za CNN.

Ham je kazao kako se istraga napada nastavlja, ali da izgleda da je bomba bila detonirana unutar blagovaonice u vojnom logoru Marez.

U eksploziji koju je kako se sumnja u utorak izveo bombaš samoubojica poginulo je 22 ljudi, među kojima i 14 američkih vojnika.

Ham je također kazao kako će biti teško osigurati sigurnost za planirane iračke izbore 30. siječnja 2005. zbog problema s iračkim snagama. On je naveo kako na terenu ima dovoljno američkih snaga, ali ne i iračkih vojnika. "Razvijanje iračkih sigurnosnih snaga ne ide onoliko brzo koliko bismo to željeli", rekao je Ham.

Ukoliko se utvrdi da je irački vojnik izveo eksploziju proces obuke mogao bi se dodatno iskomplicirati. Američki Pentagon sada istražuje kako američke snage provjeravaju Iračane koji rade u američkim vojnim postrojenjima kako bi osigurao sprječavanje eventualnih bombaških napada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙