FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 4. siječnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do4,30 sati.
ZAGREB, 4. siječnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 4,30 sati.

ZAGREB - HDZ-ov Središnji odbor razmatrao je pripreme za drugi krug predsjedničkih izbora te strategiju i taktiku stranačke predsjedničke kandidatkinje Jadranke Kosor, izvijestio je sinoć novinare nakon sjednice HDZ-ov glasnogovornik Ratko Maček. Dodao je da će biti organizirano nekoliko većih izbornih skupova i da će se izborna kampanja koncentrirati na komunikaciju s biračima kroz medije. Napomenuo je da će se uskoro sastati izborni stožer Jadranke Kosor i predsjedničkog kandidata Stjepana Mesića kako bi dogovorili gdje će se, kako i kada sučeljavati. Također je rekao da postoji veliko zanimanje medija za sučeljavanje predsjedničkih kandidata. Kampanja će se nastaviti nakon što se, u zakonskom roku, riješe prigovori na prvi izborni krug. Po Mačekovim riječima HDZ je u prvom izbornom krugu ostvario dva cilja - ulazak u drugi izborni krug i da je njegova kandidatkinja druga po broju osvojenih glasova.

ZAGREB - U središtu Zagreba večeras je održan mirni prosvjed na kojem je neovisni predsjednički kandidat Boris Mikšić izrazio nezadovoljstvo prebrojavanjem glasova tvrdeći da su izbori namješteni. "To je prijevara i pljuska hrvatskom narodu", rekao je Mikšić okupljenima na Trgu bana Jelačića kojih je po procjeni policije bilo oko 1500 do 2000. S glavnog trga prosvjednici su se uputili pred Državno izborno povjerenstvo gdje su uzvikivali: "Dosta je prijevara", "Idemo do kraja", "Nema predaje" i tražili nove izbore. Prosvjednici na čelu s Mikšićem prošli su i pored Hrvatskog sabora gdje su uzvikivali "Nećemo lopove" i slično. "Poslali smo poruku, pobijedit ćemo, a sada se mirno raziđimo", poručio je Mikšić okupljenima koji su se u povorci spustili natrag na Trg. Potom je Mikšić napustio skup, a nekoliko stotina prosvjednika otišao je pred sjedište HDZ-a obećavši Mikšiću podršku "do kraja". Prosvjedni skupovi Mikišićevih pobornika održani su i u Osijeku, Splitu, Karlovcu i drugim mjestima.

CRIKVENICA - Tradicionalna "Zimska škola hrvatskog folklora", namijenjena voditeljima i članovima hrvatskih folklornih i tamburaških skupina iz iseljeništva i Hrvatske, počela je s radom večeras u Crikvenici. Središnja su tema ovogodišnje škole plesovi, nošnje, pjesme, glazbala i običaji hrvatskog dinarskog područja. Večeras je škola započela s radom okupljanjem 76 polaznika iz Australije, Austrije, BiH, Mađarske, Njemačke, Slovačke, SiCG i Hrvatske te prvim aktivnostima pojedinih radionica. Predavači su vrsni stručnjaci s područja folklora i muzikologije: Andrija Ivančan, Vido Bagur, Nenad Milin i Miro Šilić za ples, Josip Forjan za narodne nošnje, Goran Knežević za dječji folklor, Joško Ćaleta i Kristina Benko za pjevanje, a glazbeni korepetitor je Ivan Kršek. Osnivač i mentor ove škole je Ivan Ivančan, a voditelj Andrija Ivančan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙