FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela s radom "Zimska škola hrvatskog folklora"

CRIKVENICA,3. siječnja 2005.(Hina) - Tradicionalna "Zimska školahrvatskog folklora", namijenjena voditeljima i članovima hrvatskihfolklornih i tamburaških skupina iz iseljeništva i Hrvatske, počela jes radom večeras u Crikvenici.
CRIKVENICA,3. siječnja 2005.(Hina) - Tradicionalna "Zimska škola hrvatskog folklora", namijenjena voditeljima i članovima hrvatskih folklornih i tamburaških skupina iz iseljeništva i Hrvatske, počela je s radom večeras u Crikvenici.

Središnja su tema ovogodišnje škole plesovi, nošnje, pjesme, glazbala i običaji hrvatskog dinarskog područja.

Večeras je škola započela s radom okupljanjem 76 polaznika iz Australije, Austrije, BiH, Mađarske, Njemačke, Slovačke, SiCG i Hrvatske te prvim aktivnostima pojedinih radionica.

Predavači su vrsni stručnjaci s područja folklora i muzikologije: Andrija Ivančan, Vido Bagur, Nenad Milin i Miro Šilić za ples, Josip Forjan za narodne nošnje, Goran Knežević za dječji folklor, Joško Ćaleta i Kristina Benko za pjevanje, a glazbeni korepetitor je Ivan Kršek.

Osnivač i mentor ove škole je Ivan Ivančan, a voditelj Andrija Ivančan.

Uz redovita predavanja tijekom cijeloga dana, polaznici će biti upoznati s književnim izdanjima vezanima uz tu tematiku, priredit će se revija narodnih nošnji te će nastupati izvorne narodne skupine.

Organizator je Hrvatska matica iseljenika. Završna priredba ove škole održat će se 14. siječnja u crikveničkom hotelu "Kaštel".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙