FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bjelovar-Komemoracija u povodu smrti Ede Murtića

BJELOVAR, , 3. siječnja 2005. (Hina) - U povodu smrti jednog odnajistaknutijih suvremenih hrvatskih slikara Ede Murtića, rođenoga uVelikoj Pisanici pokraj Bjelovara, koji je do kraja života ostao vezanza zavičaj, u bjelovarskom Gradskom muzeju održana je komemoracija.
BJELOVAR, , 3. siječnja 2005. (Hina) - U povodu smrti jednog od najistaknutijih suvremenih hrvatskih slikara Ede Murtića, rođenoga u Velikoj Pisanici pokraj Bjelovara, koji je do kraja života ostao vezan za zavičaj, u bjelovarskom Gradskom muzeju održana je komemoracija.

Počast preminulom slikaru Edi Murtiću odali su okupljeni bjelovarski slikari i poštovatelji njegove umjetnosti te čelnici Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Istaknuvši prisutnost Ede Murtića na najuglednijim likovnim manifestacijama, ravnatelj bjelovarskoga Gradskog muzeja akademski slikar Dubravko Adamović spomenuo je i dvije bjelovarske izložbe, od kojih je posljednja održana prošle godine. Kako se čulo, jedna je od želja Ede Murtića bila i da Bjelovar postane mjesto održavanja svjetskoga bijenala slikarstva na papiru.

O značenju djela Ede Murtića govorila je i gradonačelnica Đurđa Adlešić i bjelovarsko-bilogorski dožupan Marijan Rade.

Gradsko vijeće, koje je prije dvije godine proglasilo Edu Murtića počasnim građaninom Bjelovara, sutra će održati svečanu komemoraciju u gradskoj upravi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙