FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesićeva sućut obitelji Murtić

ZAGREB, 3. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik države Stjepan Mesićposlao je brzojav sućuti obitelji Ede Murtića, istaknuvši kako je svelikim žaljenjem primio vijest o smrti svojega dragog prijatelja,čovjeka koji ga je obogatio svojim stvaralaštvom, ljubavi prema životui radosti postojanja.
ZAGREB, 3. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik države Stjepan Mesić poslao je brzojav sućuti obitelji Ede Murtića, istaknuvši kako je s velikim žaljenjem primio vijest o smrti svojega dragog prijatelja, čovjeka koji ga je obogatio svojim stvaralaštvom, ljubavi prema životu i radosti postojanja.

"Bez Ede Muritća povijest hrvatske ne samo likovne umjetnosti 20. stoljeća ne bi bila ista. Edo je bio dosljedan revolucionar. S istom hrabrošću kojom se početkom 40-ih odlaskom u partizane suprotstavio fašizmu samo nekoliko godina kasnije sudjelovao je u obrani umjetnosti od socrealističke dogme. Istom silinom i energijom kojom je stvarao progovarao je o svim aspektima života", kaže u brzojavu sućuti predsjednik Mesić.

Napominje kako je praznina koja je nastala njegovim odlaskom nenadoknadiva za hrvatsku i svjetsku umjetnost te za "nas koji smo imali privilegiju poznavati ga i biti njegovim prijateljem".

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙