FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks izrazio sućut obitelji Murtić

ZAGREB, 3. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks poslao je u ime svih zastupnika i u svoje osobno imebrzojav sućuti obitelji preminuloga hrvatskog slikara Ede Murtića,priopćeno je iz Hrvatskog sabora.
ZAGREB, 3. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks poslao je u ime svih zastupnika i u svoje osobno ime brzojav sućuti obitelji preminuloga hrvatskog slikara Ede Murtića, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

"Edo Murtić ostat će zapamćen po svom originalnom stilu kojim je hrvatsko slikarstvo ravnopravno uveo u struje modernog likovnog izričaja rušeći granice uvriježenog, čime je zasluženo stekao međunarodni ugled i slavu.

Neponovljiv talent i neiscrpno nadahnuće Ede Murtića, kojima smo svih ovih godina svjedočili s poštovanjem i zahvalnošću, ostaju živjeti s nama u njegovim djelima kao i u sjećanju mnogih kojima je bio učitelj i uzor", kaže se među ostalim u brzojavu sućuti predsjednika Hrvatskog sabora.

Slikar i grafičar, istaknuti predstavnik apstraktnoga slikarstva, akademik Edo Murtić umro je sinoć nakon duge i teške bolesti u zagrebačkom KBC-u "Rebru".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙