FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hočevar: Papa bi htio posjetiti Srbiju

BEOGRAD,3. siječnja 2005.(Hina) - Beogradski nadbiskup StanislavHočevar izjavio je da papa Ivan Pavao Drugi želi posjetiti Srbiju,čime bi htio odati priznanje početnom procesu suradnje Katoličke iPravoslavne crkve.
BEOGRAD,3. siječnja 2005.(Hina) - Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar izjavio je da papa Ivan Pavao Drugi želi posjetiti Srbiju, čime bi htio odati priznanje početnom procesu suradnje Katoličke i Pravoslavne crkve.

"Budući da neki dogovori nisu još sasvim jasni i da postoji potreba ovog društva i crkava da se jače konsolidiraju u tranziciji, Papa razumije da su pripreme za njegov posjet usporene", kazao je u ponedjeljak nadbiskup Hočevar za agenciju Beta.

Dodao je da bi Papa "kao odgovorni vjerski poglavar" htio posjetiti Srbiju, jer je njegova dužnost i briga o vjernicima, "posebno tamo gdje je to najpotrebnije".

"Isto je tako jasno da svi vjernici ovdje očekuju taj posjet. Također, Papa želi unaprijediti mir i razumijevanje", kazao je beogradski nadbiskup, ne želeći govoriti o razgovorima s predstavnicima Srpske pravoslavne crkve o Papinu posjetu Srbiji, rekavši tek da se "rezultati takvih razgovora kažu na kraju".

Papinom posjetu Srbiji dosad se protivila Srpska pravoslavna crkva, čiji su predstavnici svoje protivljenje ponovili i prije nekoliko mjeseci, povodom najave predsjednika Državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića da će uskoro poslati poziv papi Ivanu Pavlu Drugom da dođe u državni posjet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙