FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Ponegdje magla, ceste uglavnom suhe, a promet slab

ZAGREB, 2. siječnja 2005. (Hina) - Noćas oko 3 sata došlo je do odronana dijelu Jadaranske magistrale između Suhog Potoka i Krila Jesenicete je obilazan smjer za osobna vozila Žrnovnica-Tugare-Naklice-Omiš,a za teretna Žrnovnica-Solin-Klis-Bisko-Blato naCetini-Šestanovac-Dupci, izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub.
ZAGREB, 2. siječnja 2005. (Hina) - Noćas oko 3 sata došlo je do odrona na dijelu Jadaranske magistrale između Suhog Potoka i Krila Jesenice te je obilazan smjer za osobna vozila Žrnovnica-Tugare-Naklice-Omiš, a za teretna Žrnovnica-Solin-Klis-Bisko-Blato na Cetini-Šestanovac-Dupci, izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub.

Magla jutros smanjuje vidljivost na dionici autocesta A3 Ivanja Reka-Ivanić Grad, A1 Zagreb-Karlovac, na području Delnica, te na onom kojim prolazi dionica autoceste A1 Jezerane-Žuta Lokva-Otočac-Gospić.

Zbog skliskih kolnika na maglovitim područjima, te na mostovima, prijevojima i kroz usjeke, treba voziti opreznije, a nije isključena niti mogućnost poledice.

U ostalim dijelovima Hrvatske ceste su uglavnom suhe, a promet je slab.

Mogući su odroni zemlje i kamenja na gorske ceste, te usjeke Jadranske magistrale, a poseban oprez savjetuje se duž Ličke magistrale od Knina do Gračaca, na dijelu D206 Pregrada-Hum na Sutli te na D43 Šumečani-Ivanić Grad.

Zbog vode koja se zadržava na kolniku u mjestu Ercegovci na državnoj cesti D62, i na dionici Ličke magistrale Hrvace-Zorice, prometuje se uz postavljenu prometnu signalizaciju.

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na snazi će biti od 12 do 23 sata.

Promet graničnim prijelazima uglavnom je rijedak i nema čekanja. Prema kraju dana očekuje se intenzivniji promet i kraća zadržavanja na izlazu iz države, a na prijelazima s BIH u oba smjera.

Trajekti plove redovito na svim linijama.

Prometna prognoza za 2. siječnja: U jutarnjim satima u unutrašnjosti je moguća magla. Zbog skliskih kolnika na maglovitim područjima, te na mostovima, prijevojima i kroz usjeke treba voziti opreznije. Za područje Slavonije najavljena je kiša i susnježica, pa HAK savjetuje zimsku opremu. Na pojedinim graničnim prijelazima moguć je intenzivniji promet, kao na Bregani, Macelju i Bajakovu, ali se ne očekuju duža zadržavanja. U trajektnom prometu ne bi trebalo biti poteškoća, jer će samo ponegdje zapuhati umjerena bura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙